Oldalak

Keresés

2010. augusztus 1., vasárnap

Rodoszi nyaralás V.

A sziget keleti partja

A második autósprogramban Lindosz város és a fellegvár megtekintése, valamint a sziget déli pontjának, Prasonissi partszakasz kipróbálása volt.


Lindos, a sziget második legnagyobb települése és kb 50 km-re van a szállodától. Az országút a sziget belsejében fut, ám a városnál már a tengerpartra vezet ki, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra már az autóból is. A városban az utcák annyira keskenyek és a gyalogosokra van kitalálva a főbb parkolók az országút mellett vannak. A bátrabbak lemerészkedhetnek egy keskeny, kétirányú úton, amely egy körforgalomba torkollik. A szemfülesebbek találhatnak még néhány parkolóhelyet itt is, amely nagy része fizetős, a távolabbiak pedig ingyenesek. A város látványossága a fellegvár, amely a város és a tenger fölé magasodik. A faluból lehetőség van szamárháton felmenni. A szamaragolás (lehet hogy ilyen magyar szó nincsen) ára csak oda 5€, a távolság pedig nem több 300m-nél.Véleményem szerint nem éri meg igénybe venni, mert nem meredek a felfelé vezető út. A fellegvárból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, a Szent-Pál öbölre, a városra és a város tengerpartjára. A várban a korabeli épületek maradványait lehet megtekinteni, de fel kell készülni, hogy árnyék nincsen. A városka utcái fedettek, a bolt tulajdonosok ponyvákat feszítettek ki a szűk utcák fölé, ezzel is enyhítve a tűző nap erejét.



Innen tovább indultunk a sziget déli vége felé Prasonissi felé. Itt homokos, széles tengerpart várja a fürdőzni vágyókat. Itt is megvan a lehetőség, hogy mindkét tengerben megmártózzunk. Mivel a hotel a Földközi-tenger partján fekszik, így mi az Égei-tengert választottuk, amely nagyon szeles emiatt hullámos is. A fürdőzőknek vigyázni és figyelni kell, mert a szelet a szörfösök is előszeretettel használják, közel a parthoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése