Oldalak

Keresés

2009. március 26., csütörtök

Sun City

A blog névadója

Mikor elhatároztam, hogy regisztrálok és blogozni (ez egy szép magyar szó) fogok, az egyik probléma amivel mindjárt szembesülnöm kellett az volt, hogy milyen nevet adjak neki. Néhány percet őrlődtem rajta, hogy valami magyart kellene, de legyen benne valami angol rövidítés is, hogy hátha többször dob ki a Google kereső és végül a Sun City mellett döntöttem. Az a város inspirált, ahol lakom és élek. Ez pedig Szeged. itthon úgy is emlegetik, hogy a napfény városa (City of the Sun = Sun City :))) ) jó marketinges szövegnek is.

Csongrád megye székhelye, Szeged, Magyarország déli részén terül el a Tisza partján közel 281 négyzetkilométeren. Az ország ezen területén, az Alföldön, süt a legtöbbet a nap, hiszen a napsütéses órák száma több mint 2100 óra. Magyarország negyedik legnépesebb városa a maga 160.000 fős állandó lakosságával. ez a szám az egyetemi hónapok alatt megnő. A Szegedi Tudományegyetemre több ezer diák jár. A név eredetére több variáció is ismert, de a legelfogadottabb talán az.

A nyári hónapokban érdemes ellátogatni ebbe városba, mert míg szeptembertől májusig az itt tanuló diákok miatt zsúfolt és pezsgő a város, addig májustől szeptemberig, pedig a sok rendezvény, koncert bor és sörfesztiváloktól hangosak a város utcái.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése