Oldalak

Keresés

2009. március 26., csütörtök

Sütés-főzés - A búvár túrós


Egy egész tojást és 20dkg kristálycukrot jól összekeverünk, majd hozzáadunk 3 kupa kefirt és 1,5dl étolajat. Ezt együtt jól habosra keverjük. Csak a kefir jó hozzávaló, joghurt vagy tejföl nem jó!!!
30dkg lisztet, 2 csomag vaníliás cukrot, 1.5 kávéskanál szódabikarbónát és 1-2 evőkanál kakaóport hozzá keverünk az előbb gondosan elkészített masszához. Ezt egy margarinnal kikent és lisztezett sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tepsi mérete kb fele a hagyományos gázsütőben használt tepsinek.

Ezután egy külön tálban összekeverünk 0,5 kg túrót, 10dkg vajat, 2 egész tojást, 1 csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál lisztet és ízlés szerint 2-3 evőkanál cukrot. Ezt is jól kikavarjuk, összedolgozzuk.

Miután ez összeállt, a korábban tepsibe beleöntött masszába kanállal, sűrűn beletesszük.


Előmelegített sütőbe 150 fokon kb. 40 percig sütjük, majd magasabb hőfokon ( 170 fok) még kb. 20 percig továbbsütjük. Akkor jó a süti, ha a beleszúrt fogvájót kihúzva nem ragad rá a kakaós masszából.

Amikor elkészült a sütemény kivesszük a sütőből, rövid ideig hülni hagyjuk, majd kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt könnyen eltávolíthatjuk és visszafordítjuk.

A sütés közben a túró lemerül a sütemény aljára, ezért is hívják búvár túrósnak.
Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés: