Oldalak

Keresés

2009. március 19., csütörtök

Sütés-főzés - A kakaós szelet


Végy elő egy közepes méretű edényt, amibe 2 egész tojást, 50 dkg cukrot, 16 dkg vajat (margarint) beleteszel és összekeversz. A vajat jóval felhasználás előtt ki kell venni a hűtőből, hogy megpuhuljon. Amennyiben ezt elmulasztottuk, problémánkra megoldás lehet a mikrohullámú sütő. A már meglévő masszához egy egész citrom lereszelt héját hozzáadjuk és jól megkeverjük. Ezt követően 50 dkg lisztet és 1/2 liter tejet hozzáadunk és csomómentesre keverjük. Fontos, hogy a sütés szükséges 1 db sütőport a liszttel együtt keverjük el. Amint ezzel megvolnánk ízlés szerint tegyünk bele igazi kakaóport. Ezzel a massza színét tudjuk befolyásolni, de nem szabad hogy nagyon sötét színű legyen, kb 8 dkg kakaópor szükséges ehhez a mennyiséghez, ami 3 evőkanálnyinak felel meg. A massza elkészültét követően fogunk egy tepsit, amibe sütőpapírt teszünk, hogy ne ragadjon a tepsibe a sütink, és beleöntjük a masszát. A sütőt előre fel kell melegíteni, hogy egységesen forró legyen és 150 Celzius fokon 60 percig sütjük. Célszerű megnézni menet közben, hogy a belseje is megsült e. Ezt egy fogvájóval szoktam, egyszerűen bele kell szúrni a tésztába. Ha úgy ítéltük meg, hogy készen van a süti kivesszük a sütőből és picit hagyjuk kihülni, mert úgy könnyebb vágni. Eredetileg a süti tálalása úgy néz ki, hogy keresztbe megfelezik a süteményt és megkenik barack lekvárral, majd a két felet újra összeragasztják és porcukorral hintik meg. Én nem szoktam vacakolni vele, még melegen csíkokra vágom, majd szeletekre, ahogy azt a nagymamától tanultam és bedúrom az arcba. Mindenkinek jó étvágyat hozzá!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése