Oldalak

Keresés

2011. július 23., szombat

Korfu III. - a szállás

A választott szálloda

A repülőgép a Budapest – Kerkyra távot kb. 80 perc alatt teszi meg. Ha az ember ablak mellett ül és kint jó idő van, akkor nagyon szépen lehet látni a szárazföldet, a tengerpartot vagy a szigeteket. Nálunk felhős idő volt, így csak az ereszkedéskor mutatta meg magát a természet, ami csodálatos onnan fentről. Minden nagyon kicsinek látszik. A repülőn felszolgáltak ételt és italt, bár nem kell nagy dologra gondolni, szendvics, üditő vagy alkoholos ital, majd kávé vagy tea. Ezek mellé egy kéztörlő kendő is dukál. Mivel volt időnk, hogy az új reptéri váróban együnk, így ez sok volt már, de finom volt. Étkezés közben, bár ez repülőgép függő, volt egy kis monitor, amelyen néhány főbb adatot tüntettek fel és egy térképen tudtuk nézni, hogy éppen merre járunk. Azt mondják, hogy Korfu város repülőterére csak olyan pilóta vihet gépet, akinek külön vizsgája van, mert nem egyszerű körülmények vannak. Ezt mi is tapasztaltuk, mert szinte a vízre kell letennie a gépet és a pálya végében már a főút van, amit le és felszálláskor lezárnak biztonsági okokból. A reptérnek csak kinti repülőgép megállója van és mikor kiszálltunk a gépből mindenki szaladt amerre látott, mert semmilyen koordináció nem volt. Láttam, hogy az előttem lévő merre megy és követtük őt, mint a birkacsorda. Miután a csomagokat megkaptuk odamentünk a Neckermann-os standhoz, ahol eligazítást kaptunk és egy borítékot néhány hasznos információval és a buszunk pontos helyével. Ilynekor rengeteg busz várja az utasokat, de ha az ember követi az utasításokat, akkor nem lehet gond. A buszokon van egy szám és az utazási iroda neve, hogy könnyebben be lehessen azonosítani. A repülőtérről kb. 30 percnyi buszútra volt a szállodánk Moraitika városában, a hotel pedig a 4*-os Miramare Beach & Spa Corfu.

A hotel a főút két oldalán helyezkedik el, az úttesten az átkelést egy közlekedési lámpa segíti. A tenger felöli részen van a központi épület, ahol az étterem, a recepció, az internetsarok, a bőrönd tároló és a hall található. Az épületnek van terasza, amely tényleg pár méterre van a tengertől, valamint a tetőn is van kiülési lehetőség, bár itt inkább az esti műsort tartják meg. Itt találhatóak még külön álló bungalók és még felújítás előtt álló épületek, szobák. Normál helyzetben, ha az ember megérkezik egy 4*-os hotelba, akkor azt várja, hogy amire befizetett azt megkapja. Nálunk sajna nem így volt.

Elhelyezés: a szállás foglalásakor tengerre néző és tengerparti szobát igényeltünk. A szállodába érkezésünkkor a tengertől legtávolabbi épületben, a főút tengertől távolabbi oldalán kaptunk szobát, amelynek a szomszédos szobával közös ajtaja volt. Mivel ez a nászutunk volt rossz érzéssel töltött el, hogy bárki bármikor bejöhet a szobába, illetve a teraszról a kilátás az előtte lévő ház tetejére nézett, tengert a messzi távolba láttuk. Ezt szóvá is tettük a recepción, melynek eredménye az volt, hogy áttettek egy másik szobába, amelynél már nem volt közös ajtó a szomszéd szobával, de a főút zaja zavaró volt. Másnap folytattuk a reklamációt és így nehézségek árán el tudtuk érni, hogy egy emeleten lévő, tengerre néző tengerparti szobát tudjanak adni. Az előző szobákhoz képest a szoba rosszabb állapotban volt (pl.: állólámpa búrája zsírfoltos) és állandó hangya inváziónak is ki voltunk téve. A foglaláskor kértünk nászutas „üdvözlést”, amely gyümölcstál bekészítést jelentett volna, de erre nem került sor és azt a választ kaptuk, hogy ilyen ott még nem volt.

Mondanom sem kell, ez kellően rányomta a hangulatunkra a bélyegét, ráadásul ez a nászutunk volt, ezért még inkább rosszul esett. A kálvária azért még nem ért véget, nem csak ez volt a dolog, amiben mást vártunk, mint amit kaptunk.

Ellátás: Az ellátásban napi 3 étkezés volt benne úgy, mint reggeli, ebéd és vacsora. Ez az én olvasatomban panziós ellátás. Egyéb köztes időben nem volt étel kiszolgálás, holott „Délutánonként kávé, tea és sütemény” és az „Éjféli snack-ételek” felszolgálásnak benne kellett volna legyen a szolgáltatásban. Továbbá a hotel által adott étkezési időbeosztáson szerepelnek a köztes étkezések időpontjai és típusai, de a recepciós csak a 3 fő étkezést jelölte meg mint nyújtott szolgáltatást. All inclusive ellátásra fizettünk be. A honlapon található leírás szerint a „helyi alkoholos és alkoholmentes italok fogyasztása 10.00 és 23.00 óra között ingyenesen” elérhetőek, ennek ellenére a vacsorához kért ásványvizet fel akarták számítani.

Azért azt is el kell ismerni, hogy a kezdeti nehézségeket követően jól éreztük magunkat, beneveztünk néhány szervezett túrára, és az étkezésekkor is tudtunk választani, de egy 4*-os szállodához képest nem volt nagy a választék, és nem is volt változatos. A reggelinél általában tojás, virsli, bacon és frissen készített tükörtojás volt, melynek oka az lehet, hogy nagyon sok angol turista (nyugdíjas) látogatja a szigetet. Az ebéd és a vacsora választéka szinte megegyezett, sült krumpli, rizs mint köret, sertés sült, hal és tészta mint főétel. Csak hogy valami pozitívumot is mondjak, rengeteg saláta volt a főételek mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése