Oldalak

Keresés

2017. augusztus 13., vasárnap

Westernpark - egy kis vadnyugat a Balaton mellett

Sümeg és Balatonederics között a 84-es számú főúton Nemesvita település magasságában került kialakításra a Westernpark. A főúton haladva tábla jelzi, hogy hol kell lefordulni, ez jól ki van táblázva. Sümeg felől érkezve óvatosabbnak kell legyünk, mert nincsen külön kanyarodó sáv, a főúton forgalmat akadályozzuk kicsit a kanyarodással. Ezt követően a parkolóba érkezünk, amely jópofán szarvasmarha karámként alakítottak ki, de persze a nagyobb vendégszám esetén a nagy füves placc is használható. Innen gyalogosan továbbhaladva az éttermet, a toalettet és a pénztárt találjuk. Közben korabeli használati tárgyak az út mentén és egy lovas hintó is ki van állítva, amelyre fel lehet ülni, kiváló fotópont.
Az épületek homlokzatai vadnyugati stílust idéznek, szép, igényes kialakítással. Az étterem kínálata nem nagy, de pont megfelelő és így nagyon gyors a kiszolgálás. Sült krumpli, virsli, spagetti, rántott szelet és saláta és ezek bármilyen permutációja, amelyek 1700 Ft körüli összegbe kerülnek. A park időszakosan, nyáron tart nyitva májustól augusztus végéig, napközben 10-18 óra között, a belépő 2.500 Ft/fő és a 3 év alatti gyermekeknek ingyenes. A belépőben az attrakciók kipróbálása és a show-k megtekintése van benne a belépést követően korlátlan alkalommal. A pénztárnál kapunk egy karszalagot, ezzel igazoljuk, hogy aznapra megvettük a jegyet, és ha menet közben megéhezünk, akkor ki és be tudjunk jönni a pénztárnál, ugyanis az étterem – a Saloon – kívül található. 
De mit is lehet itt csinálni? Ez egy szabadidő park, amelynek fő irányvonala a vadnyugati tevékenységek bemutatása és kipróbálása, így saját magunk tapasztalhatjuk meg, hogy milyen nehéz vagy könnyű volt egy-egy tevékenység akkoriban. Ilyen a póni lovaglás, az arany mosás, légpuskával fémdobozra lövöldözés, lándzsadobálás vagy nyílvesszővel céltáblára lövés, amelyben a játszva tanulás élményét a gyerekek és a felnőttek is könnyen elsajátíthatják. Megszokhattuk, hogyha valami nagyobb programra megyünk a Balatonnál, akkor biztosan belebotlunk valamilyen háztáji, magyar állatfajtába. Itt sincsen ez másképp. Megtekinthetőek itt lovak és pónilovak, kecskék, nyuszik és egy pávacsalád is. A kecskéket meg is lehetett etetni. A vadnyugat kiegészült néhány modernebb kikapcsolódási lehetőséggel. A bejáratnál mindjárt gokartozhatunk egyet, persze ezeket saját lábbal kell hajtani, nem a motoros verzió, majd egy növény labirintus következik, amelyből ha kitalálunk, máris a focigolf pályánál találjuk magunkat. Ez egy 9 lyukas golfpálya, ahol nem ütővel, hanem lábbal kell a focilabdát a lyukba juttatni.
A hogyanra egy kis itiner is segítségünkre van minden pálya kezdőpontjában. Van itt kötélpálya, amin két pont között tudunk csúszkálni, több trambulin és egy vízi csúszda elsősorban gyermekeknek, a patkódobálás, a lasszóhajítás pedig a felnőttek számára nyújthat kikapcsolódást. A parkban szerveznek elé szereplős előadásokat is, naponta több alkalommal. A bejáratnál van kiírva, hogy aznap mikor és milyen bemutatót láthat a nagyérdemű.
Ez egy jópofa tematikus program, és aktív kikapcsolódási lehetőség kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mivel szabadtéren van, ezért javaslom, hogy napos időben látogassunk el, mert esőben nem lehet annyira élvezetes, és hogy mindenre jusson legalább egyszer idő fél napot érdemes rászánni. Nyeregbe fel, irány a vadnyugat!



Képek:












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése