Oldalak

Keresés

2014. július 26., szombat

Dunabogdány - Herold Panzió

Elhelyezkedés és megközelíthetőség: A fővárostól alig 40 km-re északra található Dunabogdány település, ahol a Herold Panzió is működik. A szálláshely könnyen megközelíthető, hiszen a 11-es számú főúton kell haladnunk Visegrád irányába, míg el nem érjük a települést, amelyen át kell haladnunk, mert a fővárostól távol eső végében található a Panzió. A főúton tábla előre jelzi, hogy hol kell lekanyarodnunk így könnyedén megtalálható. Ha a főváros felöl érkezünk, akkor balra kell kanyarodni és a domboldalon felmenni és a egyből az út végén már meg is érkeztünk a célhoz. 
Nyújtott szolgátatások: a Panzió több épületből áll, amelyben a szobák találhatóak. Az épületek mellett van kialakítva a gépjárműveknek a parkoló. Az egyik vendégház aljában van kialakítva a reggeliző helység, amelyben 8-10 óra között lehet elfogyasztani a reggelit. Ami alapból jár az vaj, lekvár, felvágott, sajt és kenyér, amelyhez kávét vagy teát, illetve rántottát vagy lágytojást lehet kérni. A reggeli időn kívül közösségi térként is funkcionál, illetve a vendégek által használható hűtöszekrények is ebben a helységben találhatóak. Ugyanebben a házban kaptunk szálláshelyet. Itt minden szoba egy nagy előszobába nyílt, amely szintén egy közösségi térként tud funkcionálni, ha egy agyobb társaság van a házban. A szobák: ízlésesen felújított szobák találhatóak, 2 illetve 3 fős kivitelben, amelyben tusoló, televízió és szekrény található, néhányhoz erkély is tartozik. A kertben található bográcsfőző helység, egy gyermekmenedce, egy nagyobb hidegvizes felnőtt medence, amely kb 10-15m hosszú. A telek végében van szőlőültetvény, néhány sor, amely felfut a domboldalon egészen a kert végéig. Érdemes ide felsétállni, mert szép kilátás nyílik a környező dombságra, erdőségre, de a fák sűrűjéből a Dunát és a kisoroszi golfpályát is lehet látni. 
A településen található két étterem is a Forgó Étterem, amely Duna parti vendéglő, illetve egy pisztrángos, amely a szálláshoz közelebb helyezkedik el. Mindkettőt ajánlom kipróbálni akár a helyszínen akár elvitelre is.
A környéken több látnivaló is található, amelyet mindenképpen érdemes megtekinteni, mint például Visegrádon a Fellegvár, Nagymaroson az FG Csokoládé Manifaktúra, Esztergomban a Bazilika, a Mária Valéria híd, gyárlátogatás a Suzuki-nál vagy éppen Dobogókő. 
A szállás nagyon ajánlom gyerekes családoknak is, mert csendes helyen található, igényes és szép környezetben. Ha kedvünk van kirándulhatunk vagy csak süttetjük a hasunkat a medence partján a zöldben. Ha alkalmunk nyílik, legközelebb is ellátogatunk ide!

Kapcsolódó linkek:
Az esztergomi Bazilika: http://sebajtobias.blogspot.com/2014/07/az-esztergomi-bazilika.html
A visegrádi Fellegvár: http://sebajtobias.blogspot.com/2014/07/a-visegradi-fellegvar.html

Kapcsolódó képek a szálláshelyhez:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése