Oldalak

Keresés

2014. január 26., vasárnap

A Bakonaki-tó partja

Az energiapontok nyomában

A szállásadónk figyelmünkbe ajánlotta a Szlovéniában található megduzzasztott patakból kialakult tavat és partját, a Bakonaki (Bukovnisko jezero) tavat. Azon túlmenően, hogy gyönyörű a táj és a háborítatlan erdőben nagy sétákat lehet tenni, ki lehet kapcsolni, akár még energiával telve is távozhatunk. Tehetjük mindezt azért, mert a tó partján közel 50 energiapontot észleltek, amelyből 26-ot be is tudtak azonosítani. Ezek mindegyike valamilyen betegség vagy helyzet kezelésére szolgál. A rendszer úgy működik, hogy a tó partján több parkoló üzemel, amely fizetős, de jegyet csak a központi nagy parkolóban az információs pultnál vehetünk 2,5€-ért. Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogyha messzebbi parkolóban állunk meg, akkor meg lehet spórolni a díjat, de folyamatos az ellenőrzés és büntetnek. A legegyszerűbben akkor járunk, ha a központi parkolóból indulunk. Itt lehetőség van magyar nyelvű prospektus vásárlására, amely 1,8€-ba kerül és leírást és térképet tartalmaz az energiapontokról és a tó környéki utakról.

A tó mellett található egy kápolna és egy kút, amelyből folyó víznek nagy jelentőséget tulajdonítanak. Mind a kút, mind pedig a kápolna St. Vid nevét viseli. Azt mondják a helyiek, hogy amióta ebből vízből isznak nem betegek és jobban érzik magukat. Ha mi is inni szeretnénk a vízből, akkor készüljünk fel hosszas várakozásra és sorban állásra, mert rengeteg üveggel érkeznek az emberek, és míg mindet megtöltik idő kell hozzá.

Az energiapontok használatára van ajánlás a partitúrában. Azt javasolják, hogy naponta maximum 5 energiapontot vegyünk igénybe úgy, hogy maximum 15 percet ülünk az adott ponton. Ezt az időt csendben, ellazulva, kezeket lefelé engedve relaxáljunk. Ha jól csináljuk, akkor éreznünk kellene az energia hatását, főleg melegséget. Amennyiben nem érzünk semmit, arra a helyzetre azt javasolják, hogy hagyjuk ott a pontot, mert számunkra nem az a megfelelő és keressünk egy másikat. Én úgy vélem, ebben vagy hisz valaki vagy nem, így az eredmény is ennek függvényében változik.

Kapcsolódó linkek:

  1. A hármashatárkő (HUN-SLO-AUS) - http://sebajtobias.blogspot.hu/2013/08/a-harmashatarko.html
  2. Tökmagolaj sajtlás - http://sebajtobias.blogspot.hu/2013/08/tokmagolaj-sajtolas.html
  3. Riegersburg és látnivalói - http://sebajtobias.blogspot.hu/2013/08/riegersburg-es-latnivaloi.html


További képek:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése