Oldalak

Keresés

2012. október 23., kedd

Therme Erding termálfürdő


Wellness kényeztetés Erding városában

Németország déli részén, Münchentől 20 kilométerre észak-keletre található Erding települése, amelyet első hallásra vagy semmihez nem tudjuk kötni, vagy azonnal az Erdinger sör jut róla eszünkbe. A névegyezés nem véletlen, hiszen Erding településen van a sörgyár, de ezen blog bejegyzésem nem gyárlátogatásról fog szólni, hanem kikapcsolódásról, wellnessről. Ugyanis itt található Európa legnagyobb szauna komplexuma az erdingi termálfürdő, a ThermeErding. A fürdőt Münchenből érkező tömegközlekedéssel és egyéni autós közlekedéssel is meg lehet közelíteni az S2-es gyorsvasút segítségével, bár a legközelebbi megállótól is – Altererding – közel 2 km-et kell sétálni
Ezt ne úgy képzeljük el, hogy egy nagy helység néhány medencével, szaunával, esetleg csúszdával, hanem ezek mindegyike külön-külön „világot” kapott. A fürdőnek így több része van úgy, mint a GALAXY – a csúszdák világa, a VITAL-OASE – az egészség és élmények világa, a THERMEN-PARADIES – a különféle külső és belső termálfürdők világa, mint az egészség forrása, valamint a SAUNA-PARADIES – a szaunák világa. A maga nemében mindegyik „világ” egyedülálló és a korosztályok igényeihez igazodik.
A fürdő óriási parkolóházzal és szabadtéri parkolóval rendelkezik. Mi egy lakóautóval utaztunk, amelynek elkülönített parkolója van, természetesen díjfizetés ellenében. Egy nap 10€-ba került plusz az áram és a víz költsége, az egyéb parkolók úgy tapasztaltuk, hogy díjmentesen vehetők igénybe.
A lakóautótól átsétáltunk a fogadó épületbe, előcsarnokba, ahol már érződött a termálvíz illata és igen meleg volt. Itt található egy kávézó, a Therme Erding mintaboltja, ahol a logóval ellátott kellékeket lehetett horror áron vásárolni, mellette egy hagyományosnak mondható boltocska volt, földhöz ragadottabb árakon, egy információs pult és az egyes "világok" külön bejáratai. Mivel ilyen nagy komplexumról van szó a jegyek árazása is szerteágazó. Lehet venni néhány órára szóló jegyet vagy éppen egész napos jegyet kombinálva, hogy csak egy „világba” vagy mindegyikbe kíván az ember bemenni. Mi egy teljes komplexumra szóló jegyet váltottunk 37€-ért. A nyitvatartásra sem lehet panasz, mert 9:00-23:00 között várja a vendégeket, természetesen hétköznap és egyéb ünnepnapokon változhat ez az intervallum. Itt ez karórának látszó szerkezetet kaptunk, amely már bevett gyakorlat a hazai fürdőkben is. Ezzel lehetett az egyes „világok” között mászkálni. Ezután egy hatalmas öltözőbe érkeztünk, ahol 2.400-ig voltak számozva a szekrények, de biztosan tudjuk, hogy nem az egészet láttuk. Ez koedukált volt, a szekrények mellett voltak az öltöző kabinok, illetve ízlésesen kialakítva a fésülködő asztalok. Az átöltözést követően a férfi és női tusolókon keresztül lehetett megközelíteni a belső részeket.

Most, hogy már a helyszínen vagyunk az alábbi linkre kattintva a bent tapasztaltakat osztom meg a kedves olvasóval: Therme Erding világai és szolgáltatásai című bejegyzés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése