Oldalak

Keresés

2010. május 24., hétfő

Kirándulás Madridban II.

A második nap

Az idő az előző napi esőzést követően a szebbik arcát mutatta. Verőfényes napsütés, némi felhővel párosítva. A főtér a Puerta del Sol állomásnál található, a város szívében. A téren található a spanyol "0" kilométerkő, illetve a régi városháza. Itt egymással párhuzamosan futó sétállóutcák indulnak, ahol rengetek bolt és nagyobb pláza szerű áruház található. Mindegy melyik napszakban jártunk itt, mindig rengeteg ember volt. Hosszú órákon át csak sétállgattunk a városban, és a Plaza Mayor téren meg is pihentünk az egyik vendéglátó egységben.
Madrid bővelkedik a nagy kiterjedésű parkokkal, ahol az emberek bicikliznek, görkorcsolyáznak, sétállnak és pihennek a füvön. Az egyik ilyen a Retiro Park, amely a város keleti felén található. Innen nem messze található a Hard Rock Cafe, amire kíváncsiak voltunk. A név ne tévesszen meg senkit, nem kávézóról van szó, hanem egy ehte amerikai étteremről. Az amerikai érzés nekünk teljesen átjött bentlétünkkor. Összeségében nem egy olcsó hely, a főételek 10-15 €-ba kerülnek, a Rock Shopban lehet relikviákat vásárolni, pólót 20 €-ért, üvegpoharat 8 €-ért, bögrét 15 €-ért.

A nevezetességek közül ajánlatos ellátogatni a Plaza de Espagna térre, ahol Cervantes előtt tisztelegve szobrot emeltek a legismertebb főhősével együtt, Don Quixhote-val és Sancho Panza-val. A Casa de Campo-n a Templo de Debod építményt nézhetjük meg, amely egyiptomi hieroglifákat tartalmaz és le van fordítva, értelmezve van persze csak spanyolul. Itt található egy libegő, amely átszeli a parkot és a célállomáson a vidámparkba és az állatkertbe tudunk eljutni.
Madridtól minegy 40 km-re található az El Escorial, amely a királyok téli rezidenciája volt. A "háztömböt" 19 évig építették és kolostorként valamint a királyi családok temetkezési helyéül szolgált. Gyönyörű helyre épült, a teraszról látszott Madrid. Természetesen a palotába belépő ellenében lehet bemenni, mi nem mentünk be. Az igazi Királyi Palota épületegyüttese Madrid nyugati részén található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése