Egy egész tojást és 20dkg kristálycukrot jól összekeverünk, majd hozzáadunk 3 kupa kefirt és 1,5dl étolajat. Ezt együtt jól habosra keverjük. Csak a kefir jó hozzávaló, joghurt vagy tejföl nem jó!!!30dkg lisztet, 2 csomag vaníliás cukrot, 1.5 kávéskanál szódabikarbónát és 1-2 evőkanál kakaóport hozzá keverünk az előbb gondosan elkészített masszához. Ezt egy margarinnal kikent és lisztezett sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tepsi mérete kb fele a hagyományos gázsütőben használt tepsinek.
Ezután egy külön tálban összekeverünk 0,5 kg túrót, 10dkg vajat, 2 egész tojást, 1 csomag vaníliás cukrot, 2 evőkanál lisztet és ízlés szerint 2-3 evőkanál cukrot. Ezt is jól kikavarjuk, összedolgozzuk.
Miután ez összeállt, a korábban tepsibe beleöntött masszába kanállal, sűrűn beletesszük.
Amikor elkészült a sütemény kivesszük a sütőből, rövid ideig hülni hagyjuk, majd kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt könnyen eltávolíthatjuk és visszafordítjuk.
A sütés közben a túró lemerül a sütemény aljára, ezért is hívják búvár túrósnak.
Jó étvágyat kívánok!
Kipróbáltam és szenzációsan finom! Mindenkinek ajánlom! :-)
VálaszTörlés